هر چند اطلاق دولت به قوه مجریه، با نوعی مسامحه همراه است ولی در نظام جمهوری اسلامی و به مناسبت شهادت شهید رجایی که نخستین دولت مکتبی و اسلامی بود، از دوم تا هشتم شهریور را هفته دولت می نامند. خوب است به نکته ای در این باره اشاره کنیم.
امام علی علیه السلام می فرمایند: «حسن السّياسة يستديم الرّياسة». (غرر الحكم و درر الكلم، ص: 344) سیاست خوب سبب حفظ و پایداری آن است.
ایشان در جای دیگر می فرمایند «الفقر هو أصل حسن سياسة الناس و ذلك أنه إذا كان من حسن السياسة أن يكون بعض الناس يسوس و بعضهم يساس و كان من يساس لا يستقيم أن يساس من غير أن يكون فقيرا محتاجا فقد تبين أن الفقر هو السبب الذي به يقوم حسن السياسة». (شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد، ج20، ص: 261) نظارت بر مسائل مادی مردم یکی از اصول سیاست خوب است چرا که فقر سبب می شود افراد به طور غیر مستقیم نسبت به حکومت بدبین شوند.
از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، حکومت جمهوری اسلامی با واژه ای به نام تحریم همزاد شد. تحریم های ظالمانه ای که به صورت مستقیم و غیر مستقیم معیشت مردم را مورد هدف قرار می داد. همان طور که در کلام امیرالمومنین علیه السلام نیز اشاره شد، یکی از مسائلی که سبب ضعف حکومت و خصوصا قوه ی مجریه در اداره مملکت می شود، فقر و مشکلات اقتصادی است. تاکید و اهمیت دادن به اقتصاد مقاومتی توسط رهبری معظم نیز در همین راستاست چرا که اولا تاکید دشمنان بر بحث اقتصاد است و ثانیا در این مسئله کم کاری شده است.
حکومت و خصوصا قوه ی مجریه در هر دوره، احتیاج به فداکاری و رشادت مخصوص به آن دوران را دارد. امیرالمومنین علیه السلام در این باره می فرمایند «من سما إلى الرّياسة صبر على مضض السّياسة». (غرر الحكم و درر الكلم، ص: 621) سیاست مدار باید بر سختی و رنج های آن صبر و تحمل داشته باشد. حضرت در مورد نتیجه صبر بر امور حکومتی نیز می فرمایند «من أمارات الدّولة التّيقّظ لحراسة الأمور». (غرر الحكم و درر الكلم، ص: 678) از نشانه های دولت پایدار، ذکاوت در سامان دادن به کارها است.