قرآن کریم

معرفی کتاب «اخلاق حرفه‌ای مدیران»

این کتاب برای اولین بار در جهان امروز بصورت مفصل به استخراج الگویی دقیق و موثق، در خصوص اخلاق حرفه ای مدیران پرداخته که پس از هفت سال تلاش مستمر، به منصه ظهور رسید. انسان مرکب از روح و جسم است و جزء اصیل انسان، روح است و همه چیز …

توضیحات بیشتر »

نکته ای در مورد تکثیر نسل و فرزند (2)

در پست گذشته به احوال و خصوصیات زندگی و تولد حضرت عیسی و یحیی اشاره کردیم. در این پست به موارد دیگری از قدرت الهی در مورد تولد کودکان اشاره می کنیم. 

توضیحات بیشتر »

نکته ای در مورد تکثیر نسل و فرزند (1)

این پست را به مناسبت تولد دومین فرزندم در این روز به اشتراک می گذارم. در این پست که ان شاءالله دنباله ای هم دارد به این مطلب اشاره می کنیم که تولد و حیات هر چند از نظر امور عادی و ظاهری امری محال باشد ولی خداوند متعال هر چه بخواهد می تواند بکند.

توضیحات بیشتر »

علم به شهادت امام حسین علیه السلام و منافات آن با آیه «و لاتلقوا بایدیکم الی التهلکه»

شاید سوال شود که امام حسین علیه السلام در هنگام خروج از مدینه فرمودند «أَمَّا بَعْد فَإِنّّ مَنْ لَحِقَ بِى ‌اِسْتَشْهِدَ وَمَنْ لَمْ يُلْحَقُ بِى لَمْ يُدْرَکِ الْفَتْحُ وَالسَّلاَم» پس ایشان علم به شهادت داشتند. از طرف دیگر خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید «وَ لا تُلْقُوا بِأَيْديكُمْ إِلَى التَّهْلُكَة». آیا علم به شهادت منافاتی با این آیه ندارد؟

توضیحات بیشتر »

شوکانی در تفسیر فتح القدیر از اهل بیت علیهم السلام می گوید

شوکانی یکی از علمای معاصر است که در کشور «یمن» و چنانچه از نامش پیداست در «هجره شوکان» متولد شده‌است. چنانچه نقل شده وی ابتدا زیدی مذهب که شاخه از مذهب شیعه به شمار می آید را انتخاب کرده بود ولی در ادامه، گرایش شدیدی به سمت اهل سنت پیدا کرد که این گرایش ناخودآگاه در آثار وی خودنمایی می‌کند. وی صاحب آثار مختلف و در علوم مختلف است. اثر مهم تفسیری وی فتح القدیر است که مشتمل بر تفسیر کلیه سوره های قرآن کریم می‌باشد.

توضیحات بیشتر »

شاطبی و عدالت صحابه (1)

یکی از ارکان و پایه های اساسی فقه اهل سنت مبتنی بر لزوم اعتقاد به عدالت صحابه یا به قولی حجیت قول آنهاست. برای عدالت صحابه که منجر به حجیت قول آنها می شود چندین دلیل ارائه شده است که در این نوشته نظرات شاطبی در کتاب الموافقات را ذکر خواهیم کرد. وی یکی از علما اهل سنت در قرن 8 هجری است.

توضیحات بیشتر »

شِفاي چشم با آیت الکرسی

برخی سوال می کنند سند اینکه دست را بعد از نماز به چشم گرفته و آیت الکرسی میخوانید چیست و منبع آن کجاست؟ در جواب باید گفت علاوه بر اینکه این عمل مورد توجه علماء بوده است در کتب روایی و ادعیه هم در مورد این مطلب دستوراتی وارد شده است. در اینجا دو بحث مطرح است. بحث اول اصل شِفا یا عدم شِفای چشم به وسیله ی آیت الکرسی و بحث دوم علت خواندن آن بعد از نماز است.

توضیحات بیشتر »

اختیار در آفرینش

سوال از اصل آفرینش و هدف از آن همواره ذهن نوع بشر را به خود مشغول کرده است. سوال از اینکه چرا ما آفریده شدیم؟ چرا در زمین آفریده شدیم؟ چرا با این قابلیت ها آفریده شدیم و... از علت اصل آفرینش می توان به چند گونه جواب ارائه کرد.

توضیحات بیشتر »

تفاوت برخورد مردم نسبت به نماز

همان طور که پرچم به عنوان نماد، شاخصه ی یک کشور و ملت آن است، اعمال عبادی یک دین نیز به عنوان نماد، همین نقش را ایفا می کنند. هر چند عمل به تمامی احکام و اعمال عبادی دین لازم است ولی از میان آن ها برخی از جایگاه خاصی برخوردار هستند.

توضیحات بیشتر »